Fiat, Jeep ve Alfa Romeo Dizel Satışlarını Durduruyor

2021 yılından itibaren bu markaların dizel motorlarına elveda diyeceğiz.
04-06-2018 09:05 - 23059 Okundu

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), 5 yıllık planlarını açıkladı. Planlamaya bakıldığında Fiat'tan  Jeep' e kadar tüm markaların etkilendiği görülüyor.Önümüzdeki yıllarda büyük bir değişim yaşayacak olan markalar, dizel motor seçeneğini motor skalasından kaldırmaya hazırlanıyorlar.

Automotive News' te çıkan habere göre şirket, dizel motorların parlak bir geleceği olmadığını ve boş yere yatırım yapılmamasını söylüyor.Bunun yerine elektrikli araçlara daha fazla yatırım yapılacak.

Elektrikli araç konusunda adımlarını sıklaştıran Fiat, ilk olarak 500 modelinin elektrikli versiyonunu üretecek.500e adı verilen modelin bir de Gierdiniera wagon versiyonu üretilecek.Daha sonra ise 500X ve 500L modellerinin elektrikli versiyonları ile tanışacağız.

Jeep markası ise 2022 yılına kadar 8 yeni plug in hibrit model ve 5 yeni hafif hibrit model piyasaya sürecek.Diğer modeller de elektrikli motorlar ile güçlendirilecek.

Maserati markası da elektriklenmeye hazırlanıyor.Levante, Quattroporte ve Alfieri modelleri sıfır emisyon ile yollara çıkacaklar.

Alfa Romeo modelleri de yine 2022 yılına kadar elektriklenecek.6 yeni hibrit model, Alfa Romeo tarafından geliştirilecek.Ayrıca yeni bir 8C modeli de hem benzinli hem de elektirkli olarak gelecek.