Ford, Fiesta RS Modelini Satışa Sunabilir

Ford, yüksek performanslı bir Fiesta ve çift kavramalı şanzıman sahip ST versiyonları için henüz net bir karar vermiş değil.
19-05-2018 10:40 - 19462 Okundu

2018 yılı için kasa değiştiren Ford Fiesta' nın ST versiyonu da örtüsünü kaldırmıştı.Şimdi ise sıranın Fiesta RS' e geldiği düşünülüyor.

Avrupa basınında çıkan haberlere göre Ford' un performans departmanı, RS versiyonu üzerinde çalışıyor.Hatta bu versiyonun yanında bir de çift kavramalı şanzımana sahip Fiesta ST versiyonu yer alacak.Ancak Fiesta RS için 2019 yılının ortalarına kadar beklememiz gerekiyor.

Şuan için başka bir detayın belli olmadığı Fiesta RS mutlaka güçlü bir motor ile gelecektir.Tahminler bu motorun 2.0 litrelik olacağı yönünde. ST versiyonda ise 1.5 litrelik 3 silindirli ünite görev yapacak. Bu motor 200 hp gücünde olacak. Ancak selefi sadece 6 ileri manuel vites ile kombine edilirken, yeni model otomatik şanzıman ile de tercih edilebilecek.

ST versiyonda gördüğümüz araçta limitli kaydırmalı bir diferansiyelin, dünyanın ilk patentli kuvvet yönlendirici yaylarının, launch control adlı seri kalkış özelliğinin, aktif valflere sahip bir egzoz sisteminin RS versiyonda da kullanılacağını düşünüyoruz.