Ford, Tasarruf İçin Platform Azaltıyor

Yeni üretilen platformlar tüm modellerde kullanılabilecek.
14-08-2018 07:30 - 15805 Okundu

Ford, düşük maliyetli yeni ürünlerinin getirdiği yüksek kar marjlarından dolayı son dönemde iyi bir kar elde etti.Önümüzdeki 5 sene içinde ise yeni suv ve pick up modelleri ile 25.5 milyar dolarlık bir tasarruf elde etmeyi de amaçlıyor.Bu başarıyı platform sayısını 5’ e indirerek yapmayı hedefliyor.

Yeni modeller ile uyumlu hale getirilebilecek olan platformlar, F-15* e Expedition gibi modeller için ise kullanılmayacak.Bu modeller için yeni platform üretilecek.Elektrikli ve hibrit araçlar için de yeni bir platformun geliştirilmesi gündemde.

Geliştirilen yeni platformlar, otomobillerin performansları üzerinde de olumlu etkiler yaratacak. En az %20 oranında daha hızlı gitmelerini sağlayacak olan yeni platformlar, mühendislik verimini ise %40’a kadar yükseltecek.

One Ford planlamasını dahilinde 30 platformdan 9 platforma inmeyi başaran Ford, bu rakamı 5’ e çekmek istiyor.Ayrıca sedan üretimini sonlandırmak isteyen Ford, buradan gelecek parayı yeni platformların geliştirilmesinde harcamak istiyor.