Geely Icon Konsepti Özellikleri Açıklandı

Geely, elektrikli modeller için atılıma geçti.
30-04-2018 08:03 - 19822 Okundu

Volvo’ yu satın alan Geely, yeni konseptini Pekin’deki fuarda tanıttı. Volvo XC40 platformunu kullanan yeni Icon konsepti,tasarım olarak kendine hayran bırakıyor. İnce farları ve stopları ile fakrlı bir tasarıma sahip olan konsept, kaputunda havalandırma kanalları ve aerodinamik tekerlekleri ile de dikkat çekiyor.

Ön cam ve tavan bölümünde Range Rover Evouque modeli ile benzerlikler gösteren Icon, farklı kaportası ve şık kabin ile yeni nesil Geely modellerinin nasıl olacağına dair büyük ipuçları veriyor.

Kabine geçtiğimizde minimalist bir tasarım dilinin kullanıldığını görüyoruz. Ancak geniş ve ferah bir kabin, sürücünün ve  yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte.Geleneksel bir multimedya sistemi kullanan Geelt, şık hava girişleri ile kabini modern bir hale getirmeyi başarmış.

Kaputunun altında 1.5 litrelik üç silindirli motor ve elektrikli ünite bulunduran Geely Icon, 7 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu konseptin yakıt tüketimi 100 km’ de sadece 1.6 litre.