Hidrojenle Çalışan Hyundai Nexo 2024'e Ertelendi

Yeni nesil Hyundai Nexo'nun 2024 yılına kadar ertelendiği iddia ediliyor.
10-07-2022 06:41 - 14480 Okundu

Hyundai, daha önceki raporlarda ikinci nesil Nexo'nun satış ve üretimine 2023'ün ikinci yarısında başlamayı planladığını duyurmuştu. Ancak Hyundai'nin yakıt hücresi geliştirmede hangi sorunlarla karşılaştığı tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı analistler otomobil üreticisinin hidrojen yakıt hücresi işini yeniden değerlendiriyor olabileceğini öne sürüyor.

Büyüyen küresel elektrikli araç pazarı ile, elektrikli araçlara olan talep artmaya devam ederken, hidrojenli otomobiller pazarı nispeten küçük kaldı. Bu durum da  Hyundai'nin öncelik listesini yeniden değerlendirmesine yol açmış olabilir.

Eylül 2021'de Hyundai, 2028 yılına kadar tüm ticari araçlarının hidrojen yakıt hücreli versiyonlarını satışa sunacağını açıklamıştı. Ayrıca Kia ve Genesis markaları da de 2025'ten sonra hidrojenle çalışan araçlarını piyasaya sürecekler.

Yeni nesil modellerinin geliştirmelerine devam eden Hyundai, yakın zaman içinde Ioniq 5 modelini tanıtacak. Aracın teknik özellikleri henüz açıklanmadı ancak  Ioniq 5'in , Kia EV6 ve Genesis GV60 ile aynı E-GMP platformuna sahip olacağını biliyoruz.