Honda, Avrupa' da Yeniden Üretime mi Başlayacak?

Honda, Avrupa'da bir fabrika için seçeneklerini yeniden değerlendiriyor
16-01-2024 12:00 - 381 Okundu

Honda, Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yeni nesil elektrikli araçlarını tanıttıktan kısa bir süre sonra, üretimi Avrupa'ya geri getirme fikrine açık olduğunu açıkladı.

Japon otomobil üreticisi daha önce Avrupa'da İngiltere'nin Swindon kentindeki bir tesiste araç üretiyordu. Ancak, elektrifikasyonun önemli zorluklarını gerekçe göstererek 2021 yılında bu tesisi kapattı.

CES'te Auto Express'e konuşan Honda CEO'su Toshihiro Mibe, Swindon tesisinin kapatılmasının o zaman için mantıklı olduğunu ancak gelecekte üretimi Avrupa'ya geri getirme fikrine açık göründüğünü söyledi.

"O zaman alınan karar doğruydu. Gelecekte Honda, dünyanın geri kalanında üretilen otomobillerle [Avrupa] pazarında aktif olacak" dedi. Üretimin Avrupa'ya dönüp dönmeyeceği doğrudan sorulan Mibe, "Bu bir olasılık olabilir, ancak şu an için Avrupa'ya ihracat yapmayı planlıyoruz. Şu anda hiçbir şeye karar verilmiş değil."

Şirket, özellikle Hyundai ve Kia gibi şirketlerle kıyaslandığında, elektrikli araçları ürün gamına dahil etme konusunda biraz yavaş kaldı. Elbette, Honda e'ye sahipti, ancak yalnızca belirli pazarlarda mevcuttu ve çok fazla bir satış yapamadı.