Honda Civic Type R TCR Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor

Yeşil Cehennem' e yeniden çıkacak.
11-05-2018 09:29 - 22631 Okundu

2018 FIA Dünya Touring Car Cup'ın üçüncü turu için dünyaca ünlü Nürburgring’e Honda Civic Type R TCR ile yeniden çıkmaya hazırlanan Honda, köklü bir geçmişe sahip olduğu pistte liderliği hedefliyor. Geçtiğimiz yıl yeni Honda Civic Type R ile ‘Yeşil Cehennem’ olarak adlandırılan Nürburgring’i 7 dakika 43,8 saniyede geçerek önden çekişli seri üretim otomobiller klasmanında pistin tur rekorunu kıran Honda, bu hafta Civic Type R TCR ile dünyaca ünlü Alman piste yeniden çıkıyor.

 

2018 FIA Dünya Touring Car Cup'ın üçüncü ayağını temsil eden Almanya yarışına, sezon başından buyana topladığı 133 puanla start alacak olan Honda, şampiyonluk hedefini sürdürmeye devam ediyor. Şu anda sezonun en yüksek 3’üncü puanına sahip olan Honda, koşulacak diğer yarışlardan kazanacağı puanlarla bu yılı lider olarak tamamlamayı amaçlıyor. Sezonun en önemli yarışlarından biri olan Nürburgring Nordschleife’de koşulacak sıradaki yarış Honda için ayrı bir öneme sahip.

 

İlk olarak 1964 yılında bu pistte boy gösteren Honda, Amerikalı yarışçı Ronnie Bucknum’un pilotajında RA271 ile Alman Grand Prix'sinde start almıştı. Honda’nın Nürburgring’deki etkinliği sadece yarışla sınırlı değil. Honda, 1980’lerin başlarında süper spor otomobil NSX’i geliştirirken efsanevi pistin hemen dışında yeni bir test sahası kurdu. Aylar süren şasi ve süspansiyon ayarlarının sonucu olarak Suzuka'daki önceki testlere kıyasla aracın rijitliği yüzde 50 artırıldı. Bu açıdan bakıldığında Nürburgring pistinin Honda NSX'in dinamik performansı üzerinde hayati bir etkisi bulunuyor. Bugün gelinen noktada Honda’nın Nürburgring’deki merkezi sayısız test programına ev sahipliği yapıyor. İlk ve ikinci nesil NSX’ten S2000’e, Type R’dan pek çok sportif Honda versiyonuna kadar Honda için önemli olan modeller burada geliştiriliyor.