Honda Everus VE-1 All-Electric Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Honda, uzun zamandır beklenen ve sadece Çin pazarı için özel olarak üretilen elektrikli crossover modeli Everus VE-1'in örtüsünü kaldırdı.
27-11-2018 09:39 - 16334 Okundu

Honda ve Guangzhou Automobile Group  tarafından geliştirilen Everus VE-1, bu yılın başlarında EV Concept olarak karşımıza çıkmıştı.Konseptin dikkat çeken tasarım detaylarının üretim modelinde de korunduğunu görüyoruz.

Ön kısımda, VE-1,  konseptteki farların yanı sıra tamponun agresif hatları içine yerleştirilmiş, dikey LED gündüz farlarınına sahip. Ayrıca bir ön ızgara ve farlar arasında, aracı şarj etmek için bir fiş bulunuyor.

HR-V subcompact crossover ile aynı platformu kullanan Honda, bu platform üzerinde ufak değişimler yapacak elektrikli araçlara entegre edilebilir hale getirdi.53.6 kwh’ lik lityum iyon pil ile yollara çıkan model 161 hp güç ve 280 nm tork üretebiliyor.Tek bir şarjla 340 km yol gidebiliyor.Ayrıca normal, spor ve Pil tasarruflu olarak üç farklı sürüş moduda da bulunuyor.

24.600 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulan model, Honda HR-V’ den 6000 dolar daha pahalı. Bu rakamların Çin pazarı için olduğunu da belirtelim.

Honda, yakın zaman içinde Urban EV modelini de satışa sunacak.