Hyundai, Pick Up Ailesini Genişletiyor

Hyundai Santa Cruz konsepti üretime girebilir.
03-12-2018 10:52 - 15678 Okundu

Geçtiğimiz senelerde düzenlenen Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Santa Cruz konsepti ile pick up segmentine giriş yapacağının sinyallerini veren Hyundai, 4 senedir bu konu ile alakalı çok fazla birşey açıklamamıştı.Ancak şirketin tasarım sorumlusu Luc Donckerwolke, pick up planlamaları hakkında bazı bilgileri Autocar ile paylaşması, gözleri yeniden Hyundai' ye çevirdi.

Santa Cruz konsepti üzerinden yeni bir pick up üretmek istediklerini belirten yetkili, aracın tasarımında sona gelindiğini söyledi.Ancak üretim süreci için biraz daha çalışmaları gerektiğinin de altını çizdi.2020 yılına kadar piyasaya sürülmesi beklenen yeni model, markanın Amerika ve Avustralya pazarlarındaki yeni kozu olacak.

Ford Ranger ve F-150 gibi modeller ile rekabet edecek olan model, Kia' nın da üreteceği kamyonet modeli için bir önizleme niteliğinde olacak.Kia' nın yeni bir pikap üzerinde çalıştığını belirten Luc, bu modelin Hyundai modeline göre daha farklı bir tasarıma sahip olacağını söyledi.

Tucson ile aynı platformu kullanacak olan yeni pikap, konseptinde 2.0 litrelik motora sahipti. 4 silindirli bu motor 190 hp güç ve 406 nm tork üretebiliyordu. Üretim versiyonunda biraz daha düşük performanslı bir motor seçeneği kullanılabilir.