Hyundai Rusya Pazarından Ayrılabilir

Hyundai, Rusya pazarından uzaklaşıyor.
01-05-2023 10:03 - 20203 Okundu

Hyundai'nin yakında Rusya'daki fabrikalarını satabileceğine dair haberler var, ancak bunun resmi bir teyidi yok. 2021 yılında Hyundai, Rusya pazarındaki zayıf talep nedeniyle St. Petersburg'daki fabrikasında üretimi askıya aldı. Bununla birlikte, Hyundai'nin fabrikalarını satarak Rusya pazarından kalıcı olarak çıkmayı planlayıp planlamadığı veya gelecekte üretime devam etmeyi planlayıp planlamadığı belli değil.

Hyundai, on yılı aşkın bir süredir Rusya pazarında yer almaktadır ve Rusya'daki fabrikaları yılda 200.000 adede kadar araç üretme kapasitesine sahiptir. Şirketin Rusya'daki üretimi askıya alma kararının, COVID-19 salgınının yanı sıra Rusya pazarındaki azalan satışlardan etkilendiği bildirildi. Ayrıca Ukrayna işgali de Hyundai'nin Rusya planlarının önüne geçiyor.

Hyundai'nin Rusya'daki fabrikalarını satmaya karar vermesi Rus otomotiv endüstrisi için önemli bir gelişme olacaktır. Ancak şirketten resmi bir açıklama gelene kadar Rusya pazarına yönelik planlarının ne olacağını tahmin etmek zor.