Hyundai, Suudi Arabistan'da Elektrikli Araç Üretimi İçin Yeni Bir Fabrika Açacak

Hyundai, yeni fabrikasının Suudi Arabistan'da açılacağını duyurdu.
24-10-2023 10:05 - 20164 Okundu

Hyundai'nin ülkede "yüksek otomasyonlu" bir üretim tesisi kurmayı planladığını açıklamasıyla Lucid'in Suudi Arabistan'daki fabrikasına yeni bir şirket geliyor.

Bu hamle Hyundai ve Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) bir ortak girişim anlaşması imzalamasının ardından geldi. Şirket ayrıntılara girmedi, ancak yatırım fonu ortak girişimde %70 hisseye sahip olacak.

Temel atma çalışmalarının önümüzdeki yıl başlaması ve tesisin 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Yılda 50.000 adede kadar araç üretme kapasitesine sahip olacak olan Hyundai, tesisin elektrikli araçların yanı sıra içten yanmalı araçlar da üreteceğini söyledi.

Hyundai, tesisin "binlerce istihdam yaratacağını" ve "Suudi Arabistan'ın otomotiv ve mobilite ekosisteminin gelişimini hızlandıracağını" söyledi. Şirket sözlerine şunları da ekledi: "Bu ortaklık, PIF'in Suudi Arabistan'ı küresel bir otomotiv oyuncusu olarak yükseltmek, sektörde dönüşümü sağlamak ve Suudi Arabistan'da ve ötesinde üretim yeteneklerini, altyapıyı ve tedarik zincirlerini güçlendirmek için yaptığı en son girişimdir."