Jason Momoa Artık Eski Bir Rolls-Royce Phantom II'nin İçinde

Orijinal olarak 7,7 litrelik düz altı silindirle donatılmış olan bu elektromod dönüşümü için pilleri saklayacak çok yer vardı
09-02-2024 04:00 - 203 Okundu

Hayır, Hollywood yıldızı Jason Momoa Peaky Blinders filminin kadrosuna katılmadı. Bu 1929 Rolls-Royce Phantom II aslında onun arabası ve elektrik enerjisine dönüşümü 'On The Roam' adlı belgesel dizisi için anlatıldı. Diziyi mutlaka izlemeniz gerekirken, yapımın arkasındaki ekip Electrogenic, Momoa'nın arabasının tamamen geri dönüşümlü EV dönüşümü hakkında bazı perde arkası bilgileri paylaştı.

Şirket, elektromodlarının otomobili geri alınamayacak şekilde değiştirmemesini sağlamak için her zaman çalıştığını söylüyor. Neyse ki, kaputun altında piller için çok fazla alan sağlayan büyük bir motor vardı.

Gerçekten de ekip, otomobile orijinal gücünü veren 7.7 litrelik düz altı motoru dikkatlice sökmüş ve yerine 93 kWh'lik bir batarya paketi yerleştirmiştir. Motor bölmesinde yersiz görünmemesini sağlamak için, elle şekillendirilmiş ve elle perçinlenmiş bir alüminyum kaporta ile kaplanmıştır.

Bu arada, güç 201 beygir  üreten bir elektrik motorundan geliyor, bu da motorun 40 ila 50 beygir arasında derecelendirildiği 1929'da yaptığından yaklaşık dört kat daha fazla. Bir redüksiyon dişlisi, motorun ürettiği 310 Nm torku pervane milinde 737 1.000 Nm torka dönüştürür; bu da en büyük ve en kaslı aktörleri bile hareket ettirmek için yeterli olmalıdır.

Ancak bu kadar eski bir aracı elektrik enerjisine dönüştürmek, aktarma organlarını değiştirmek kadar basit değil. Electrogenic'in aracın "içten akışlı" şasi yağlama sistemine nasıl güç sağlayacağını bulması gerekiyordu. Fosfor bronz burçları ve bağlantıları iyi çalışır durumda tutmak için gerekli olan (ve normalde motor tarafından çalıştırılan) ekip, Rolls-Royce'un alametifarikası olan yumuşak sürüşten ödün verilmemesini sağlamak için araca yeni bir pompa gizlemek zorunda kaldı.

Şirket ayrıca kablo ile çalışan frenlerin nasıl iyileştirileceğini de bulmak zorundaydı. Performansı artırmak ve sistemin motorun rejeneratif frenleme sistemiyle birlikte çalışmasını sağlamak için pedal ile orijinal kablo aktüatörleri arasına bir hidrolik sistem gizledi.

Electrogenic, aracın yeni güç aktarma organlarına daha iyi hizmet etmesi için bazı göstergeleri yeniden tasarladı. Örneğin, yakıt göstergesi (eskiden dikey bir gözetleme camıydı) artık bir LED şarj durumu göstergesi olarak hizmet veriyor. Bu arada, amper ölçer artık bir güç göstergesi olarak hizmet veriyor, hızlanma altında güç çekme oranını ve rejeneratif frenlerin ne kadar enerji topladığını takip ediyor.

Electrogenic'in direktörü Steve Drummond'a göre, yüzeyin altındaki büyük değişikliklere rağmen sonuç şaşırtıcı derecede uyumlu.