Kia EV5, Elektrikli Aile SUV' si Olarak Ortaya Çıktı

Kia, elektrikli araçları için çalışmalara devam ediyor.
28-08-2023 07:00 - 16247 Okundu

Tamamen yeni Kia EV5, Çin'deki Chengdu otomobil fuarında tanıtıldı ve Koreli markanın büyüyen elektrikli otomobil serisinde sportif EV6 ve yedi kişilik EV9'un altında yer aldı.

Kia EV5, Koreli üreticinin fütüristik tasarım şemasını sürdürerek daha büyük EV9'un kutu şekliyle eşleşirken, ilk olarak Kia EV6'da görülen bumerang şeklindeki LED arka ışık çubuğunun revize edilmiş bir versiyonunu da taşıyor.

Genel tasarım daha büyük EV9'u anımsatırken, Kia'nın en yeni üç ekranlı bilgi-eğlence sistemi merkezde yer alıyor. Bu sistem dijital bir gösterge paneli, merkezi bir dokunmatik ekran ve bunları ikiye bölen 5.3 inçlik ek bir klima kontrol panelinden oluşuyor.  

 Kia henüz herhangi bir teknik özellik açıklamadı, ancak EV5'in EV6'nın 77.4kWh pil paketini de almasını bekliyoruz, bu da muhtemelen 480 km'nin üzerinde bir menzil sağlayacaktır. 

Kia Sportage hibritin elektrikli bir alternatifi olan Kia EV5'in bu yılın sonlarına doğru Çin'de satışa çıkması bekleniyor. Kia, son modelini Nissan Ariya ve Volkswagen ID.4 gibi rakipleriyle aynı hizada fiyatlandırmak istediğini biliyoruz. Bu nedenle, Avrupa pazaro için yaklaşık 45.000 €'luk bir başlangıç fiyatının uygun olacağını tahmin ediyoruz.