Yeni Kia EV5 elektrikli SUV geliyor

Yeni Kia EV5 için geri sayım başladı.
10-08-2023 09:22 - 15707 Okundu

Güney Koreli marka, üretim versiyonu Ağustos 2023 sonunda Chengdu Motor Show'da görücüye çıkacak olan Kia EV5 olarak adlandırılacak orta sınıf bir elektrikli SUV piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

 Aracın tasarımı, Kia EV9 ve en son makyajlanan Kia Picanto'da da görülen Kia'nın en son kutu şeklindeki 'Opposites United' tasarım dilini temel alıyor. 

Tasarımın öne çıkan özellikleri arasında, araca profilden bakıldığında pencerelere paralelkenar benzeri bir şekil verilmesi ve bunları arka cama bağlayan siyah bir trim elemanı yer alıyor. Ön kısımda kaputun şeklini takip eden ama aynı zamanda üçgen şeklinde aşağıda bir noktaya kadar inen ince LED ışıklar yer alıyor.  

Konsept otomobilin iç mekan resimleri de EV9'unkine benzer şekilde minimalist bir gösterge paneli ortaya koyuyor. Ayrıca sekizgen şekilli bir direksiyon simidi de bulunuyor.

Resmi özellikler henüz açıklanmamış olsa da, EV5'in Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 ve Ioniq 6 ile benzer temeller üzerine oturması bekleniyor, bu nedenle 77kWh'ye kadar bir pil boyutu bekleyebiliriz.