Lucid Gravity EV Los Angeles Otomobil Fuarında Görücüye Çıkacak

Lucid, elektrikli crossover'ını 16 Kasım'da tanıtmayı planladığını duyurdu.
23-10-2023 14:42 - 13884 Okundu

Önümüzdeki yılın sonlarına doğru üretime girmesi planlanan model, "doğanın gerçek gücü" ve "ultra yüksek performanslı lüks SUV" olarak lanse ediliyor.

Tüm detayları önümüzdeki ay öğreneceğiz, ancak Gravity piyasadaki en aerodinamik crossover olmayı vaat ediyor. Otomobil üreticisi ayrıca modelin ekstra geniş bir bagaja ve "zahmetsiz erişim ve geniş bir kargo alanı sunan kapaklı arka açıklığa" sahip olacağını söyledi.

Ayrıntılar sınırlı ancak modelin beş, altı ve yedi koltuk konfigürasyonu sunması planlanıyor. Ayrıca geniş bir cam tavan ve salon benzeri ikinci sıra koltuklar da bekleyebiliriz.

Performans özellikleri gizemini koruyor, ancak Lucid, Gravity'nin Air dışında "piyasadaki her şeyin ötesinde bir menzile" sahip olacağını söyledi. İkinci model 830 km'ye kadar EPA menziline sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Crossover'a geri dönersek, çift yönlü şarj, isteğe bağlı çekme özelliği ve "uyumlu, spor ayarlı havalı süspansiyona" sahip olacak. Otomobil üreticisi ayrıca Gravity'nin "... Air'i yaratırken öğrendiğimiz her şeyi somutlaştırdığını ve bir SUV'un neler sunabileceğini yeniden hayal etmek için bu vizyonu geliştirdiğini" belirtti.