Mercedes A Serisi Plug-in Hibrid Teknolojisi Kullanacak

Tamamen elektrikli bir A Serisi şuan için düşünülmüyor.
01-07-2018 17:38 - 13852 Okundu

Yeni nesil Mercedes A Serisi, elektrikli olarak iki farklı versiyona sahip olacak.Autocar'da çıkan bir habere göre, yeni versiyonlar A220e 4Matic ve A250e 4Matic olarak adlandırılacak.

Her ikisi de muhtemelen Daimler ve Renault tarafından geliştirilen 1.3 litrelik benzinli motor ve bir elektrik motor kullanacak.İçten yanmalı benzinli motor ön tekerleklere güç verirken, elektrikli motor arka tekerleklere itiş gücü sağlayacak.

Elektrikli motor 90 hp güç üretebilecek. Benzinli motor ise sırasıyla 136 hp ve 163 hp gücünde olacak.Buna göre A250e modeli A250e modeline göre daha güçlü bir versiyon olacak.

Yeni versiyonların tanıtım zamanı henüz bilinmiyor.Ancak Autocar'a göre 2018 Paris Otomobil Fuarı'nda yeni elektrikli versiyonlar ile tanışacağız.

Hibrit motor teknolojisi sadece A Serisi ile sınırlı kalmayacak. Aynı ünite, B Serisi MPV ve GLB gibi diğer modellerde de kullanılacak.

Yeni A serisi sadece elektrik ile çalışan bir teknolojiye ise sahip olmayacak.Çünkü Mercedes yeni EQ elektrikli model serisini üretecek ve tamamen elektrikli bir araç satın almak isteyenleri bu yeni modele yönlendirecek.