Mercedes-Benz EQA Elektrikli Crossover Fransa’da Üretilecek

Mercedes, elektrik araç üretimi için iki fabrikasını birden faliyete geçirecek.
21-05-2018 08:10 - 17426 Okundu

Mercedes, merakla beklenen elektrikli modellerinin startını vermeye hazırlanıyor. Yeni dönem için fabrikalarını da belirleyen Mercedes, Sinderfingen ve Hambach fabrikalarını elektrikli araç üretimi için kullanacak.

Hambach fabrikasını 1997 yılında açan Mercedes, bu fabrikada 800’ den fazla çalışana sahip ve SmartForTwo modelini üretiyor.

Bu model ile birlikte, bu fabrikada artık EQ markası altında elektrikli araçlar da üretilecek.500 milyon yatırım ile hayata geçirilecek olan QEA projesi ile yeni tesisler de yapılacak.

100 yıldan beri Fransa’ da Mercedes marka hiçbir model üretilmemiştir.Sadece Smart üretimi bu ülkede yapılıyordu. İlk Mercedes olması nedeniyle ile de önemli bir model olan EQA’ nın hazırlıklarına kısa bir süre içinde başlanacak.

Geçen yıl Frankfurt Motor Show’ da konsept olarak tanılan EQA, Mercedes’ in yeni nesil elektrikli modelleri için önemli bir adım olacak. 2022 yılına kadar 10 yeni elektrikli suv üretecek olan Mercedes, bu modellerinin çoğunda elektrikli motor kullanacak.