MINI Aceman Konsepti Elektrikli Crossover Olarak Geliyor

27 Temmuz'da piyasaya sürülecek olan Aceman, renkli vurgulara sahip elektrikli bir crossover gibi görünüyor.
26-07-2022 06:35 - 14560 Okundu

Şirket ayrıntıları gizli tutarken, bir tanıtım videosu, sayısız LED ışık ve aydınlatılmış bir çevre ile donatılmış tamamen kapalı bir ızgaraya sahip olacağını gösteriyor.

MINI, ayrıntıları birkaç gün daha gizli tutacak. Ancak tanıtılacak olan konsept, yakın zamanda üretime geçirilecek elektrikli bir modelin önizlemesi olarak dikkat çekiyor. Bu noktada model hakkında çok az şey biliniyor ancak önceki raporlar, modelin Çin'de üretileceğini ve yeni nesil Countryman'den daha küçük olacağını gösteriyor.

Bu noktada teknik özellikler hakkında bir bilgi yok, ancak muhtemelen Cooper SE Electric'ten çok daha iyi performans sunacak. Söz konusu model, 181 hp (135 kW / 184 PS) ve 270 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip. Bu, otomobilin 0-96 km/s hızlanmasını 6,9 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Ancak 28,9 kWh pil paketi, tek bir şarjla 183 km menzile izin veriyor.

Yeni model, muhtemelen ülkemizde de satışa sunulacak. Ancak ilk önce konseptin tanıtılmasını daha sonra da üretim versiyonunun tanıtılmasını beklememiz gerekiyor.