Mitsubishi Bu Bahar Amerika İçin Yeni Ürün Planını Açıklayacak

Bu arada marka, satışları artırmak için bu yıl reklam bütçesini %15 oranında artıracak
12-02-2024 08:00 - 229 Okundu

Mitsubishi Outlander'ın başarısından faydalanmak istiyor ve bu bahar Kuzey Amerika için 5 ila 7 yıllık bir ürün planı açıklamayı planlıyor.

Markanın ürün planı hakkında sınırlı ayrıntı bilinse de, Mitsubishi Kuzey Amerika şefi Mark Chaffin 2024'ü "Mitsubishi'nin dönüşümünün bir sonraki aşaması için bir platform" olarak tanımladı ve "ürün, marka dönüşümümüzün hızlanmasını ilerletmenin anahtarıdır" dedi.

Chaffin, "Outlander'ın başarısı bu markanın neler yapabileceğini kanıtladı ve bir şirket olarak yaptığımız her şeyi ve bayilerimizin işlerini yürütme biçimlerini tamamen değiştirmek için katalizör oldu" dedi.

Auto News ile konuşan Mitsubishi bayileri, markanın ürün gamındaki boşluklar nedeniyle müşteri kaybettiğini belirtti.

Bir perakendeci, "Bayilerin en çok haber almak istedikleri şey güzel bir ürün planı," dedi. "Ürün gamımızda bazı boşluklar var. Daha büyük bir crossover sunmadığımız için bizi terk eden müşterilerimiz var."

Chaffin, firmanın gelecekteki portföyüne karar vermek için "biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu" belirtti ve bu arada Mitsubishi'nin bu yıl reklamları %15 oranında artıracağını ve ABD satışlarını %5 oranında büyütmeyi hedeflediğini ifade etti.

Chaffin, "Bu yatırımları bayilerimize satış fırsatları sunmak için yapıyoruz," dedi. "Ocak ayında, özellikle Outlander ile [pazar payı] büyümesi gördük. Markamıza gelen yüksek FICO puanlı müşterilerde büyük bir artış gördük."

Mitsubishi'nin patronu, markanın bu yıl bayi karlılığını artırma konusunda da istekli olduğunu ve bayilerin karlılığını artırmanın yolları için bayi yönetim kuruluyla birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 12 ay önce Mitsubishi önümüzdeki beş yıl içinde İYM, hibrid ve akülü elektrikli araçlardan oluşan 16 yeni modeli piyasaya süreceğini duyurmuş ancak hangilerinin Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulacağını belirtmemişti.