Mullen Five RS CES'te Görücüye Çıkacak

Şirket CES'te Five RS'in dünya lansmanını gerçekleştirecek.

Otomobil üreticisi yeni modeli için fazla bir şey söylemiyor, ancak tanıtım davetiyesinde yeni aracın lansmanının yapılacağı belirtiliyor. Kısacası, Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES fuarında yeni  Mullen Five RS ile tanışacağız.

Mullen geçen yıl bir Five RS demonstratörü tanıtmıştı. Prototip, dört tekerlekten çekişe ve 1.100 hp'yi (820 kW / 1.115 PS) aşan bir kombine çıkışa sahip bir "ultra yüksek performanslı elektrikli araç idi. Bu da crossover'ın 0'dan 100 km/sa hıza iki saniyeden daha kısa bir sürede çıkmasını ve  322 km/s azami hıza ulaşmasını sağlıyordu. Model ayrıca "performans odaklı bir süspansiyona", güçlü frenlere ve 21 inç jantlara sahipti.

Five'ın  başlangıçta 2023'ün dördüncü çeyreğinde üretime girmesi planlanıyordu, ancak bu gerçekleşmedi. Şimdiki planlamada ise  Mullen'in Five RS'i 2025'in sonlarında üretmeye başlaması ve satışların 2026'nın ortalarında başlaması planlanıyor. Bu versiyonun fiyatı 55.000 dolar civarında olacak. Daha sonra ise Five'ın diğer versiyonları gelecek.

Yeni modelin hakkında daha fazla bilgiyi 9 Ocak'ta  öğreneceğiz.