Nissan Hyper Tourer Concept Özellikleri Açıklandı

Nissan, geleceğe yeni bir konsept ile ışık tutuyor.

Nissan, önümüzdeki hafta başlayacak olan Japan Mobility Show 2023'e gelen elektrikli araç konseptlerinin üçüncüsünü tanıttı. Nissan Hyper Tourer Concept olarak adlandırılan bu son tasarım, elektrikli bir minivan formunda.

Nissan'ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Hyper Adventure Concept ve Hyper Urban SUV Concept gibi Hyper Tourer Concept de mevcut Nissan üretim modellerinden oldukça farklı keskin bir dış tasarıma sahip. Ön kısım keskin hatlarıyla özellikle heybetli bir duruşa sahip ve LED ışık çubuğu olarak ikiye katlanan beyaz bir bel çizgisiyle arka tarafa düzgün bir şekilde bağlanıyor.

Nissan, tamamen otonom bir sürüş sisteminin kullanılmasının, ön koltukların 360 derece dönebileceği ve bu nedenle arka koltuklara bakabileceği anlamına geldiğini söylüyor. Ayrıca, ikinci sırada oturanlar, öndeki ana bilgi-eğlence ekranında hem navigasyon hem de ses kontrollerini görüntülemelerine ve çalıştırmalarına olanak tanıyan giyilebilir bir ekran takabilirler. Konsept, yolcuların beyin dalgalarını, kalp atış hızını, nefes alış verişini ve terlemesini izleyebilen ve müziği ve aydınlatmayı buna göre ayarlayabilen gelişmiş bir yapay zeka sistemine bile sahip.

 Geniş iç mekan, katı hal bataryaları ve e-4ORCE dört tekerlekten çekiş sistemini içeren kompakt güç aktarma bileşenleri sayesinde elde edilmiştir.