Nissan, İspanya'daki Bir Fabrikasını Kapatıyor

Barselona'daki fabrikada 3 bin kişi çalışıyordu.
28-05-2020 12:00 - 21144 Okundu

Japon marka Nissan, İspanya' nın Barselona kentinde bulunan fabrikasını kapatma kararı aldı. 3 bine yakın işçinin çalıştığı fabrika, bundan sonra üretim yapmayacak.

Nissan, fabrika kapatma kararını İspanya Hükümetine ve sendikalara ilettiğini de açıkladı.Fabrika kapatma maliyetinin yaklaşık 1 milyar Euro olabileceği bu nedenle yatırım yapmanın daha karlı olabileceği de belirtiliyor. Ancak gelen haberler, Nissan' ın bu kararından vazgeçmeceği yönünde.

İspanya Endüstri, Ticaret ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada, fabrikanın kapatılmasıyla ilgili süre ve şartların belirlenmesi için müzakerelerin de başlayacağını belirtti. 

İspanya Dışişleri Bakanı ise Nisssan' ın fabrikayı kapatmaması için gerekli desteği ve yardımı verebileceklerini açıkladı. Ancak Nissan' ın artık Asya'daki faliyetlerine odaklanmak istediği ve bu fabrikayı kesin olarak kapatacağı belirtiliyor.

Diğer yandan Nissan'ın kararının ardından fabrika çalışanlarının hemen eylem başlatarak, Serbest Bölge girişini trafiğe kapattıkları bildirildi.