Nissan ve Renault Dizel Motor Geliştirmesini Bırakıyor

Fiat ve Alfa Romeo’dan sonra Nissan ve Renault’ da bu kervana katıldı.
05-06-2018 13:33 - 20199 Okundu

Günümüzde müşteriler artık benzinli ve alternatif yakıtla çalışan arabalara yöneliyorlar. Ayrıca birçok hükümet de dizel motorları yasaklamaya başladı.Bu iki nedenden dolayı da otomobil üreticileri artık dizel motorlara karşı biraz daha çekinden olmaya başladı.

Bu markalardan birisi de Japon Nissan. İlk olarak Japonya’da dizel motorların satışını durduracak olan Nissan, önümüzdeki on yıl içinde de Avrupa pazarında dizel motorların fişini çekecek.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde dizel motorların geliştirilmesi ve üretilmesi de durdurulacak.Bu motor yerine elektrikli çözümlere odaklanılacak.

Japon marka gibi Fransız marka olan Renault da dizel motorlara dur demeye hazırlanıyor.Ancak Renault’ nun 1.5 dizel motorunun Mercedes’ in bazı modellerinde kullanıldığını da belirtelim.Bu nedenle tam olarak nasıl bir yöntem izleyecek zamanla göreceğiz.

Dacia modellerinde de Renualt dizel motorları kullanılıyor.Bu nedenle önümüzdeki yıllarda Dacia’ nın da dizel motorlara elveda diyeceğini şimdiden söyleyebiliriz.