Renault 2027 Yılına Kadar Avrupa Dışındaki Pazarlar İçin 8 Yeni Model Sunacak

Renault, yeni modellerinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.
26-10-2023 11:42 - 16585 Okundu

Renault, 2027 yılına kadar tamamlanması planlanan uluslararası pazar genişleme planını açıkladı. Bu plan, aralarında Kardian SUV'un ilk sırada yer aldığı sekiz yeni modelin tanıtılmasını içeriyor. Fransız marka bu planı hayata geçirmek için 3 milyar Euro (yaklaşık 3,2 milyar dolar) yatırım ayırdı ve bunu daha geniş kapsamlı 'Renaulution' stratejisiyle uyumlu hale getirdi.

Şirket, 2027 yılına kadar piyasaya sürülecek sekiz yeni modelden beşinin kompakt ve orta boy kategorilerinde (C ve D Segmentleri) konumlandırılacağını açıkladı. Bugün dünya prömiyeri yapılan Renault Kardian bir sub-kompakt SUV (B-Segmenti) iken, kalan iki modelden en az biri büyük kategoriye (E-Segmenti) ait olacak.


İlk platform, Renault ve Geely arasındaki ortaklığın bir parçası olarak Güney Kore'de yerelleştirilecek olan CMA (kompakt modüler mimari). Bu mimari halihazırda Volvo, Smart, Zeekr ve Lotus gibi Geely'nin sahip olduğu markaların çok sayıda modelinin temelini oluşturuyor. Renault, öncelikle 2WD ve AWD trimlerinde hibrid güç aktarma organları ile sunulan "üst düzey" D ve E-Segmenti araçlara adanacağını söyledi.


İkinci yeni mimari Renault Grubu Modüler Platformu olarak adlandırılıyor ve hem Kardian B-SUV hem de Niagara pikap konseptinin temelini oluşturuyor. Ölçeklenebilir, "son derece" esnek, rekabetçi ve verimli olduğu söyleniyor. Sabit bir ön ünite, 2,6-3 m (102,4-118 inç) arasında değişen dört farklı dingil mesafesi uzunluğu ve arka ünitenin üç varyasyonu ile 4-5 m (157,5-196,9 inç) uzunluğundaki araçları barındıracak.

Platform, benzin, LPG, esnek yakıt, hafif hibrit ve FWD veya 4WD formlarında gelen tam hibrit dahil olmak üzere çeşitli güç aktarma organlarıyla uyumlu olacak. Renault, yeni modüler mimariye dayanan gelecek modellerin Latin Amerika, Türkiye, Fas ve Hindistan'daki fabrikalarında monte edileceğini söyledi.