Toyota, Spor Otomobilleri Hidrojenle Yaşatmak İstiyor

Toyota, içten yanmalı motorların yerine hidrojen yakıt getirmeyi planlıyor.
05-12-2023 08:00 - 20754 Okundu

Toyota, spor otomobillerinde içten yanmalı motor teknolojisi yerine  hidrojen yanmalı motorlar kullanmayı planlıyor.

Otomobil üreticisi, bu teknolojinin elektrikli bir dünyada içten yanmalı motorlu spor otomobilleri canlı tutmaya yardımcı olabileceğine inanıyor. Aslında, Toyota'nın Gazoo Racing bölümünün başkanı Masahito Watanabe, tam elektrifikasyonun şu anda alt marka için bir öncelik olmadığını söylüyor.

Autocar'a konuşan Watanabe, "İçten yanmalı motorun hâlâ bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz," dedi. "Vazgeçmek istemiyoruz. Henüz bitmedi, çünkü içten yanmalı motora bakarsanız, hala sıfır emisyon serisinin bir parçası olabilecek hidrojen yanması var, bu yüzden bunun devam edeceğini düşünüyorum."

Bununla birlikte, teknolojinin önünde büyük bir engel olduğunu da itiraf etti: altyapı. Her yeni teknolojide olduğu gibi hidrojenli araç kullanmak isteyenlerin dolum istasyonlarına kolay erişimi yok.

Otomobil üreticisi, hükümet yatırımları ve özel sektörün artan ilgisi sayesinde kıtanın yakında dünyanın en büyük hidrojen pazarlarından biri olacağına inandığını söylüyor. Toyota, teknolojinin kamyon, otobüs, nakliye gibi ağır hizmet taşımacılığının yanı sıra spor otomobiller için de faydalı olacağını söylüyor.

Watanabe, "Nihayetinde yapmak istediğimiz şey müşterilerimize mümkün olduğunca çok seçenek sunmak" dedi. "Dolayısıyla, bunun bir parçası olarak hidrojen içten yanmalı motoru geliştirmeye devam edeceğiz."

Bu da Gazoo Racing'in hidrojen içten yanmalı motorların yanı sıra elektrikli, hibrit ve yakıt hücreli araçlar da geliştireceği anlamına geliyor.