Volkswagen I.D.’ nin 3 Farklı Seçeneği Olacak

İçten yanmalı motor kullanmayan yeni model, 3 farklı elektrikli motor seçeneği sunacak.
27-09-2018 09:36 - 14956 Okundu

Volkswagen, elektrikli araç sektörüne hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.2019 yılından itibaren I.D adını verdiği elektrikli araç ailesini piyasaya sunacak olan marka, ilk olarak I.D Neo modelini satışa çıkartacak.Bu model Golf boyutlarında olacak ve 3 farklı batarya seçeneği ile gelecek.

Almanya’daki üretim merkezinde çalışmalarına devam eden Volkswagen I.D., başlangıç paketinde 48 kwh’ lik bir bataryaya sahip olacak.Baz modeli bu batarya ile maksimum 330 km yol gidebilecek.

Diğer versiyonlarda kullanılacak olan bataryaların kapasitesi henüz açıklanmadı.Ancak 450 km’ lik menzil mesafesinden bahseliyor. MEB platformu üzerinde geliştirilen bu model, platformu sayesinde 600 km’ ye kadar gidebilen bir batarya ile donatılabiliyor.

İngiltere’de 32 bin Sterlin’den satışa sunulması beklenen I.D Neo, devlet desteği sayesinde 4500 Sterlin daha ucuza alınabiliyor.Bu nedenle elektrikli araç ile dizel Golf’ ün fiyatı neredeyse aynı duruma geliyor.

I.D Neo modelinden sonra diğer elektrikli araçlar ile de tanışacağız.(I.D. Crozz, I.D. Vizzion, I.D. Buzz Cargo gibi modellerde önümüzdeki senelerde showroomlardaki yerini alacaklar.

Volkswagen, 2020 yılına kadar 100 bin adet elektrikli araç satmayı planlıyor.