Volkswagen Passat Yerine Elektrikli Sedan Geliyor

Volkswagen, yeni modelini yeni bir fabrikada üretmeye kararı aldı.
08-03-2022 07:41 - 14887 Okundu

Uzun süredir elektrikli araç segmentine yatırım yapan Alman marka, içten yanmalı motora sahip modellerinin de fişini çekmeye devam ediyor. Elektrikli çağının son kurbanı VW Passat oldu.

Id.Buzz modelini birkaç gün içinde tanıtacak olan VW, üretmek istediği yeni sedan modeli için yeni çözümler üretmeye hazırlanıyor. 2026 yılını işaret eden marka, Trinity projesi için kolları sıvadı. 

Passat'tan daha sportif bir elektrikli sedan üretmek için hazırlıklar yapan marka, bu proje 2.2 milyar dolarlık bütçe ile hayata geçirecek.Wolfburg'ta inşa edilecek yeni fabrika için ilk çalışmalar 2023 yılında başlayacak. 2026 yılında ise üretim bandı çalışacak.

Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Christian Vollmer; “Çalışmalarımızda yenilikçi ve sürdürülebilir üretim konseptlerine odaklanıyoruz. Warmenau’da hayata geçireceğimiz yeni fabrika, halihazırdaki tesislerimizi geleceğe taşıma konusunda da bize önemli bir fırsat sağlayacak. Burada geliştireceğimiz ilk proje konumundaki Trinity de yeni türdeki üretim ve ortaklık anlayışımızın yeni dönemini temsil edecek.” İfadelerini kullandı.