Volvo, Android Kullanmaya Polestar 2 ile Başlayacak

Volvo ve Google ortak geliştirilece bilgi-eğlence sistemi için anlaştı.
03-12-2018 08:02 - 14456 Okundu

2017 yılında bilgi-eğlence sistemleri üzerinde birlikte çalışma kararı alan Volvo ve Google, bu ortaklığın ilk ürününü 2020 yılında piyasaya sürecek.Android işletim sistemli bu multimedya paketini ilk olarak ise Polestar marka araçlarda göreceğiz.

Renault ile de bu tarz bir anlaşmaya sahip olan Google, yeni bilgi-eğlence sistemlerinde Google Asistant, Play Sotre ve Google Maps gibi uygulamaları sürücülerin kullanımına bıracak.

Los Angeles Fuarı'nda röportaj veren AR&GE patronu Henrik Green "Google'ın teknolojilerini araca entegre etmek yerine kendi Sensus sistemimize güncellemeler için para harcamak gerçekten makul değil. Müşterilerimize araçlarında kusursuz bir bağlanılabilirlik deneyimi sunmak istiyoruz. Bu yüzden Android programını seçmek bizim için zor olmadı." dedi. Kısacası yakın seneler içinde Volvo araçlarında artık Google sistemlerini görmeye başlayacağız.

Şuan Windows temelli bilgi-eğlence sistemi kullanan Volvo, Google sistemine CMA platformu kullanan modellerinde yer verecek.Polester 2 modelinden sonra ise SPA platformu üzerinde geliştirilen  S60, S90, V90, XC60 ve XC90 modeller üzerinde de kullanılmaya başlanacak.

Yeni bilgi-eğlence sistemi 2021 yılında tanıtılacak ve üçüncü nesil XC90 modelinde de kullanılacak.