Volvo EM90 Minivan 12 Kasım'da Piyasaya Çıkmaya Hazır

Volvo, yeni modeli için geri sayıma başladı.
02-10-2023 08:40 - 21733 Okundu

Volvo, 12 Kasım'da prömiyeri yapılacak olan tamamen elektrikli EM90 minivanının teaser görüntülerini yayınladı. Halihazırda Çin'de satışta olan Zeekr 009'u temel alan yeni model de oldukça çarpıcı olacak gibi görünüyor.

Bu teaser'da görülebilen temel unsurlar arasında gümüş ve siyah jantlar, köpekbalığı yüzgeci ve dik tavan yer alıyor.

Diğer teaserlardan biri Volvo'nun LED arka lambalarını gösteriyor. Bunlar, sütunlara dikey olarak uzanan kalın elemanların yanı sıra yatay olarak uzanan LED'leri de içeriyor. Volvo markası için benzersiz bir görünüm ve EM90'ı yolda kesinlikle öne çıkaracak.

Son iki teaser ise minivanın biraz daha geleneksel görünen ön yüzüne bir bakış atmamızı sağlıyor. Thor's Hammer LED gündüz farlarına sahip farlar hemen fark ediliyor. Ayrıca EM90'ın ortasında ışıklı bir Volvo rozeti bulunan büyük bir krom ızgaraya sahip olacağı görülüyor.

EM90'ın güç aktarma organlarının Zeekr 009'unkiyle aynı olması çok muhtemel. Bu nedenle, muhtemelen CATL'nin lityum-nikel-manganez-kobalt kimyası kullanan 140 kWh Qilin batarya paketi ile donatılacaktır. Bu batarya 009'a CLTP döngüsüne göre 822 km'ye kadar menzil sağlar ve kombine 536 hp güç sağlayan bir çift elektrik motorunu çalıştırır.