VW Elektrikli Araçlar Dizel Fiyatlarında Olacak

VW, geçtiğimiz hafta elektrikli araçlarıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu.
10-10-2018 08:44 - 21076 Okundu

Volkswagen, Paris otomobil fuarında elektrikli araçları hakkında bazı bilgileri paylaştı.

Green Car Reports’a konuşan Thomas Ulbrich, yeni elektrikli araçlarının dizel motorlu modellerle rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılacağını söyledi. Ulbrich detaylandırmasa da, Green Car Reports,  2015 Jetta TDI SE'nin benzinle çalışan Jetta 1.8T SE'den yüzde 25 daha pahalı olduğunu belirtti. Benzinli ve dizel Touareg arasındaki fark ise %17’den daha az.

Eğer bu açıklamanın arkasında durulursa, Yeni elektrikli Golf modelinin 24 bin ile 26 bin dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olabileceği belirtiliyor.Volkswagen'in elektrikli araçları ekonomik hale getirme konusunda ciddi adımlar attığının da altı çiziliyor.

"Herkes için elektrik"  ve "milyonlar için elektrikli araç" misyonu ile bu segmente giriş yapan Volkswagen, bu işin altından rahatlıkla kalkabileceğini belirtiyor. Ulbrich, bu noktayı vurgulayarak şirketin uygun fiyatlandırma ile  “milyonları ikna edebileceğini" söylüyor.

Şirketin ilk MEB tabanlı elektrikli aracı 2020'ye ulaşacak ve adı Neo olacak.Yeni model 321 km ile 547 km arasında değişen menzil mesafesi sunacak.