Yeni Alfa Romeo Amiral Gemisi Elektrikli SUV, 2027'de BMW iX ile Mücadele Edecek

Alfa Romeo'nun yeni modelleri hakkında bilgiler gelmeye başladı.
07-11-2023 08:06 - 21331 Okundu

Alfa Romeo'nun gelecekteki ürün gamına ilişkin vizyonu şekillenmeye başladı ve yeni bir planı var. Şirketin CEO'su Jean-Philippe Imparato, 2027'de yollara çıkmaya hazırlanan tamamen elektrikli SUV ile BMW'nin iX'ine göz diktiklerini açıkladı. Bu heyecan verici eklenti STLA Large Platform üzerinde yükselecek.


Autocar'a göre, yaklaşmakta olan bu SUV, Alfa Romeo serisinin amiral gemisi olacak ve boyut olarak yeni nesil tamamen elektrikli Stelvio'yu geride bırakacak.  

Imparato, İngiliz yayın kuruluşuna verdiği demeçte, "Batı Avrupa'da kalırsam, hacimler küçük olduğu ve segmentin nasıl gelişeceğini bilmediğim için asla [otomobili] üretmeyeceğim" dedi.

Büyük SUV yapısına rağmen, üzerine inşa edildiği platform, performans açısından oldukça güçlü olabileceğini gösteriyor. STLA Large şasisini kullanan araç, üç adede kadar elektrik motorunu bir araya getirerek muhtemelen dört haneli rakamlara ulaşan güç rakamları sunma potansiyeline sahip. Imparato, tüm Alfa Romeo'larda olduğu gibi, odak noktasının olağanüstü bir sürüş deneyimi sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Daha pratik bir bakış açısıyla, platformun 800V mimarisi hızlı şarj yetenekleri vaat ediyor. Sadece 30 dakika içinde yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj olabilmesi ve yaklaşık 500 mil (805 km) menzil sunması bekleniyor.

 
Büyük SUV, Alfa Romeo'nun iddialı planındaki birkaç elektrikli modelden sadece biri. Ayrıca İtalyan markanın kompakt altı bir crossover tanıtması ve Guilietta kompakt hatch'in yerini alması bekleniyor.