Yeni Audi A6 Avant E-Tron: Elektrikli SW Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Audi A6 Avant E-Tron, elektrikli gücü ile hem performansı hem de konforu bir arada sunmaya hazırlanıyor.
21-01-2024 10:00 - 334 Okundu

Audi ve  stationwagonlar, pratiklik ve  estetiği dört tekerlekten çekiş özellikleriyle birleştirerek rakiplerinden daha iyi performans göstererek her zaman ön planda olmuşlardır.. Bununla birlikte, elektrifikasyona doğru devam eden kayma ve crossover'ların artan popülaritesi ile birlikte, station wagonların pabucu dama atılmak üzere. Neyse ki, A6 Avant e-tron (ve sedan muadili) geliştirme sürecinin ileri aşamalarında olduğundan, elektrikli vagonların güvenilir bir seçim olduğu görülüyor. .

Gördüğünüz gibi Audi, elektrikli modellerin çift numaralara (A4, A6, Q4, Q6, vb.) sahip olacağı, mevcut içten yanmalı motorlı modellerinin haleflerinin ise tek numaraları (A3, A5, A7, vb.) benimseyeceği yeni bir adlandırma şemasına geçiş yapıyor. Bu isimlendirme değişikliğini bir kenara bırakarak, bu elektrikli vagon hakkında şu anda bildiklerimizi inceleyelim.

A6 Avant e-tron Concept'in neredeyse birebir kopyası olan bu aracın üretime geçişi, üretimde unutulmaya yüz tutan diğer konsept araçlardan farklı. Peki, tasarımda öne çıkan önemli noktalar neler? Audi'nin imzası niteliğindeki 'Singleframe' ızgara, bir çift köşeli akü soğutma girişi ve ana üniteleri biraz daha alçakta konumlandırılmış.  

Dinamik yan profil, dışbükey ve içbükey yüzeyler arasındaki yumuşak geçişleri koruyor ve ağır bir şekilde eğimli D sütunu, bir vagondan daha fazla hatch görünmesini sağlıyor. Ne yazık ki, camlar çerçevesiz görünümünü kaybetmiş ve dijital kapı aynaları muhtemelen standart bir uyumdan ziyade bir seçenek.  

Mevcut A6/A7 serisiyle hemen hemen aynı boyutta olan A6 e-tron Avant, düz bir zemine sahip beş koltuklu geniş bir iç mekana sahip.   Kavisli OLED 11,9 inç dijital gösterge paneli, 14,5 inç bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay çalıştıran 10,9 inç ön yolcu ekranı ile yüksek sınıf bir ortam sunuyor. Artırılmış gerçeklik (AR) head-up display (HUD) ve dinamik ortam aydınlatması da yer alacak.

 A6 e-tron, yakında tanıtılacak olan Porsche Macan EV'nin temelini oluşturan Premium Platform Electric (PPE) mimarisini kullanacak. WLTP menzili 700 km olan 800 voltluk bir mimari ve 100 kWh batarya paketi, menzil belirsizliklerini ortadan kaldırmak için 270kW'a kadar hızlı DC hızlı şarjı mümkün kılacak. Yumuşak bir sürüş sağlamak için adaptif sönümleme ve havalı süspansiyon da özellikler arasında yer alıyor.