Yeni Honda Civic Type R hot hatch 329hp İle Geliyor

Yeni nesil Honda Civic Type R'ın gücü 329 bg'ye yükseltildi. Bu model, Civic hatchback'in yüksek performanslı versiyonu olarak lanse ediliyor.
01-08-2022 09:39 - 13837 Okundu

Yeni Honda Civic Type R için fiyatlandırma henüz onaylanmadı. Ancak 2023'te satışa çıktığında yaklaşık 40.000 Euro'ya mal olmasını bekliyoruz. Volkswagen Golf R ve Mercedes AMG A 35 gibi rakipler dört tekerlekten çekiş ile gelirken, yeni Type R önden çekiş ile geliyor. Diğer rakipler arasında Hyundai i30N ve hibrit motorlu Cupra Leon yer alıyor.

2022 Honda Civic Type R: tasarım

Önde, tasarımcılar pürüzsüz ve aerodinamik bir tampon oluşturmuş. Motoru soğutmak için büyük  bir ön ızgara kullanılmaya devam ediyor.

Müşteriler,  yeni araçlarını beş boya renginden birinde seçebilecekler: Şampiyona Beyazı, Ralli Kırmızısı, Kristal Siyahı, Yarış Mavisi ve Sonik Gri.

İç mekan ve pratiklik

Ön panele, ses seviyesi için fiziksel bir düğmeler ve bilgi-eğlence ekranı yerleştirildi.

Motorlar ve performans

Type R, hibrit bir motorla sunulmayacak. Bunun yerine, eski Type R'ın 2.0 litrelik turbo benzinli motoru, eskisinden 12 hp daha fazla üretecek şekilde elden geçirildi.

Type R'ın 19 inç jantlarına Michelin Pilot Sport 4s lastikleri takılacak. Bunlar, daha da fazla durma gücü için Brembo tarafından tasarlanan güçlü frenlere sahiptir.