Yeni Nesil Toyota Supra, BMW Motoru İle Gelebilir

Yeni modelin ayrıca elektrikli motor sistemi ile sunulması da bekleniyor.
06-02-2024 10:00 - 196 Okundu

Mevcut Supra'nın yaşını göstermemesine rağmen, Toyota'nın önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni bir Supra modeli çıkartmayı planlıyor. Çıkan haberlere göre,  bu yeni modelin hem akülü-elektrikli ve hem içten yanmalı motor seçenekleriyle sunulacak. 

Japan's Best Car kaynaklarına göre, yeni nesil Supra'nın gelecekteki güç kaynağının BMW ile ortak bir çalışma olduğuna inanılıyor. Mevcut motora benzer şekilde, turbo şarjlı 3.0 litrelik altı silindirli bir konfigürasyona sahip olacak. Aradaki önemli fark, bu motorun sentetik, karbon-nötr bir yakıtla çalışabilecek olması ve aynı zamanda hafif hibrid teknolojisini de içerecek olmasıdır.

Karbon-nötr yakıt tedarik etmek araç sahipleri için kolay bir iş olmayacağından, yeni nesil yanmalı Supra muhtemelen normal kurşunsuz benzinle de çalışacaktır. Yeni motorun yaklaşık 400 PS veya 394 hp güç üretmesi  bekleniyor. Sürüş meraklıları yeni otomobilde altı vitesli manuel vites seçeneğinin devam edeceğini ve sekiz vitesli otomatik vitesin de mevcut olacağını bilmekten memnuniyet duyacaklardır.

Yeni nesil Supra'nın piyasaya sürülmesinden önce Toyota, mevcut modeli GRMN versiyonu şeklinde yüksek performanslı bir patlama ile göndermeyi planlıyor. Bu varyant 3.0 litrelik çift turboşarjlı altı silindirli motorunu BMW M4 CSL ile paylaşabilir ve yaklaşık 542 hp güç üretmesi bekleniyor. Ayrıca yeni bir yedi vitesli çift kavramalı şanzımana sahip olabilir.