Yeni Yerli Elektrikli Otomobilin Fiyatı ve Özellikleri Belli Oldu

Otomobilin tasarımından motoruna kadar herşeyi yerli.
18-10-2018 09:01 - 17312 Okundu

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli arabası tanıtıldı.Türkiye'de bir ilk olan bu araç, kısa süre içinde üretim bandına girecek.Gen otomobil tarafından geliştirilen modelin adı TM 265 olarak belirlendi.

Bugüne kadar yerli otomobil için çok fazla girişim yapılmış fakat hiçbiri seri üretim aşamasına gelememişti. Fakat bugün yeni bir elektrikli araç tanıtıldı ve yakın zamanda üretime de girecek. 

DR. Gürsel Güzel önderliğinde geliştirilen yeni yerli elektrikli otomobil, sadece elektrik ile çalışması ile dikkat çekiyor.Ayrıca baştan sona kadar herşeyiyle YERLİ!

Oval çizgileri ile dikkat çekici bir tasarıma sahip olan model, tasarımında olduğu kadar motor teknolojisinde de yerli. Resmi sertifikasyon ve prosedörülerin tamamlanmasının ardından üretime girmesi beklenen aracı fiyatı da belli oldu.

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI ve ÖZELLİKLERİ

200 BİN TL' den satışa sunulacak olan model, 150 kwh' lik bir motora sahip. 203 hp gücündeki model, 400 km' lik yolu tam batarya ile gidebiliyor. Aracın elektrik tüketimi 100 km'de 10 TL olarak açıklandı.

5 yıl için 6.5 milyon dolar AR-GE harcaması yaptıklarını belirten DR. Güzel,  üretim için resmi işlemleri beklediklerini belirtti. Belki 6 ay sonra belki de 2-3 sene içinde üretime başlayacağız.Ancak sertifikasyon ve prosedür işlemlerini beklememiz gerekiyor diyerek sözlerini sonlandırdı.