2015 Ford Everest

Ülkemizde de satışta olan Ford Everest'in 2015 modeli makyajlandı.
14-11-2014 14:34 - 17421 Okundu

Ford, ülkemizde de satılmakta olan pick-up modeli olan Ranger altyapısında geliştirdiği orta büyüklükteki SUV modellerinden Everest yenilendi.

Üç parçalı ve büyük krom altıgen ön ızgarası,LED gündüz farları ve stoplar ,geniş çamurluklar, kapıların altına eklenen basamaklar, büyük jantlar, alüminyum ön ve arka tamponların altına yerleştirilmiş korumalar ile 225 mm'lik yerden yükseliği, 800 mm'lik sudan geçebilmesi, 29 derecelik yaklaşma ve 25 derecelik uzaklaşma açıları ile tam bir arazi aracı olduğunu kanıtlıyor.

İç mekanda yedi kişilik yolcu kapasitesine sahip olan Everest'te dört kollu fonksiyonlu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dik yerleştirilmiş ön konsol havalandırma ızgaraları, dokunmatik bilgi ekranı ve düğme sayısı azaltılmış orta konsol dikkat çekerken üst bölümü deri kaplı ön konsol, SD, Aux ve çift USB girişi, üç adet 12 Volt ve bir adet 230 Volt soketi ile arazide kullanım kolaylığı sağlamış.

Üç koltuk sırasına sahip olan otomobilin arka koltuklarının yatırılması ile 2010 litrelik bir bagaj hacmi sunmasının yanında, 750 kg'lık yükleme kapasitesi, 3.000 kg'lık çekme kapasitesi, 100 kg yük taşıyabilen tavan aparatı ile dikkat çekiyor. 

Arka koltuklarda özel ayarlanılabilir havalandırma sistemi ile tavana yerleştirilen çıkışlar sayesinde iç mekan sıcaklığını daha çabuk bir şekilde istenilen seviyeye getirirken LED iç aydınlatma ve panoramik cam tavan oturma alanını ferahlatmış.

Çapraz trafik uyarısı, adaptif hız kontrol, yana yatma denge kontrolü, kör nokta uyarı sistemi tutulması, eğim iniş kontrolü, şerit takip sitemi ve ESP gibi güvenlik özelliklerine sahip olacak araçta, kaputu altında turbo beslemeye sahip üç farklı motor seçeneği sunacak olan Everest'in 2 litre hacimli benzinli ünitesi Mondeo ve Kuga'da da kullanılırken 2.2 ve 3.2 litre hacimli Duratorq TDCi turbo Diesel üniteler Transit ve Ranger modellerinde görev yapıyor. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri de sunulmakta.

Henüz Avrupa pazarına sunulması planlanmayan yeni Everest, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan ve Güney Afrika pazarlarında 2015 yılında satışa çıkacak.