2016 Ford Mustang Shelby GT350

Amerikan otomobil devi Ford'un Mustang modelinin performans olarak diğerlerinden farklı olan versiyonu Shelby örtüsünü kaldırdı.
18-11-2014 15:13 - 15677 Okundu

Ford’un Mustang modellerinin performanslı versiyonu Shelby, yeni modelle gün yüzüne çıktı.
Amerika’nın ve dünyanın en çok beğenilen kaslı otomobillerinden olan Mustang’in performanslı kardeşinin kaputunun altındaki 5.2 litrelik atmosferik motor tam 507 HP gücünde ve 542 Nm’lik torka sahip.6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş Shelby GT350 Mustang’de Torsen kilitli diferansiyel de standart olarak sunuluyor.

Shelby GT350 Mustang'de sunulan Track Pack kapsamında motor yağı soğutucu ve şanzıman yağı soğutucu gibi ekstra detaylar sunuluyor. Ayrıca alüminyum kaput ve 19 iç Michelin Pilot Super Sport lastiklere sahip çift kollu jantlar da paket kapsamında alınabiliyor.

Bu otomobilde gücü dizginlemek için elbette iyi bir fren sistemine de sahip olmak gerek. Önde 6 pistonlu kaliperler ve arkada ise 380 mm disk, dört pistonlu kaliperler yer alıyor.

Aracın arka bölümünde Shelby'nin ikon haline gelen stickerları yer alırken, çift çıkışlı egzozlar aracın tasarımının iddiasını ortaya koyuyor. İç mekanda Shelby GT350 Mustang, Recaro spor koltuklar, krom detaylar ve yalnızca bu modele özel göstergelerle ödüllendirilmiş.