2017 Yeni Golf Şanzıman Özellikeri

10 ileri vitese sahip olan olacak yeni nesil Golf 2017 yılından itibaren showroomlardaki terine alacak.
22-11-2014 14:10 - 18270 Okundu

Alman otomotiv dergisi Autobild, Golf MK8’in teknik özelliklerini özel haber olarak geçtiğimiz saatlerde yayınladı. Büyük bir çoğunluğun özel bir gözle baktığı hatchback Golf, yeni serisinde daha teknolojik bir altyapıya sahip olacak.

Volkswagen’in yine geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı 10 ileri çift kuru kavramalı robotize mekanik yarı-otomatik şanzıman olan DSG modelini Golf MK8 bünyesinde görebileceğiz. Kimi zaman kronik arızalar doğurabilmesiyle anımsanan şanzıman, güncel 7 ileri kuru kavramalı modeline dişliler eklenerek revize edilip 10 ileri olarak sunulacak. VAG’nin 10 ileri DSG ile temel amacının yakıt ekonomisi sağlamak ve emisyon değerlerini düşürmek olduğu biliniyor.

Şanzımanın oldukça merak edilen tarafları olan ağırlığı ve boyutu ise habere göre VAG’nin MQB platformundaki tüm araçların kullanabileceği tipte bir şanzıman olacağından olması gereken değerlerde, yani yeni şanzıman ekstra bir yükü beraberinde getirmeyecek. Ayrıca, yeni vites kutusunun dayanabileceği maksimum tork değeri, daha önceki haberimizde söylediğimiz gibi, 550 Nm olarak yenilenmiş. Bu da şanzımanın bahsettiğimiz kronik sorunlar silsilesini yaşadıktan sonra dayanıklığı ve sorunsuzluğu hakkında endişelenen meraklılarını bir nebze daha rahatlatabilecek nitelikte.

Yeni Golf’ün, güncel nesli gibi, GTI, GTD ve R varyantlarını içereceği de haberde ayrıca belirtilmiş. Geçtiğimiz aylarda ülkemizde satışa sunulan Yeni Passat’ta bulunan 2.0 BiTDI motorun Golf’ün GTD varyantında, ki bu varyant aslında GTI varyantının dizel motorlu olanı, kullanılması bekleniyor.

Yaris ve Prius’ta görülen hibrit sistemlerinin olumlu yanlarını gören Volkswagen, hibrit motor üretimi çalışmalarına da başladı. Eğer çalışmalar olumlu yönde gelişirse Golf’ün e-Golf adında bir hibrit varyantının da olması bekleniyor.

Multimedya alanında ise Google ve Apple ile ortaklık sağlanması sonucu daha senkronize bir platformun oluşturulması haberde bahsedilenler arasında.

Önümüzdeki sene makyajlanması beklenen Golf MK7’nin yeni serisi MK8’in, Volkswagen’in beş senede bir model yenileme geleneği düşünülerek 2017’de çıkması bekleniyor.