2019-2020 Audi Yeni A3 Yola İndi, Özellikleri ve Fiyatı!

Audi, yeni nesil A3 Sportback modelini gelecek sene çıkartmayı hedefliyor.Bu versiyonu ise 2020 yılında gelecek olan sedan versiyon izleyecek.
08-08-2018 13:11 - 16529 Okundu

Halka açık yollarda görüntülenen Yeni Audi A3,  son derece iyi kamufle edilmiş olsa da dış cephe yakından incelendiğinde birkaç ilginç detay dikkat çekiyor.

İlk dikkat çeken, S3 modelleri için tasarlanan dört çıkışlı egzoz sistemi.Ancak test edilen aracın S3 olmadığından eminiz.Çünkü ufak arka difüzör, S3’ e göre daha küçük jantlar ve sportif olmayan bir tasarım, bu prototipin S3 olmadığını kanıtlıyor.

Yeni A3, selefine göre daha eğimli bir tavan çizgisine sahip gibi görünüyor.Ayrıca daha şık bir tasarım ile geleceğini de sözleyebiliriz.Bu da rakiplerine karşı mücadelede büyük bir koz olacaktır.

Yeni nesil A3 Sportback olabildiğinde ileri teknoloji kullanacak.Bu bağlamda, A7 veya A8 gibi modellerde bulunan güvenlik, konfor ve bağlantı sistemlerini A3 modelinde de görebiliriz.

Gösterge tablosunun nasıl olacağı ise hala büyük bir soru işareti.Şu anda görebildiğimiz tek şey, direksiyon simidinin A7 modeli ile aynı olacağı.

TAM ELEKTRİKLİ VERSİYON MU GELİYOR?

Farklı hacimlerde benzin ve dizel ünitelerin geleceğini biliyoruz. Ancak biz daha çok e-tron versiyonunu merak ediyoruz.Gerçekçi bir şekilde konuşmak gerekirse, tam elektrikli kompakt hatchback için çok erken olabilir.Ancak önümüzdeki yıllarda hibrit bir ünite daha muhtemel gözüküyor.

Yeni Audi A3, satışa çıktıktan sonra Mercedes A Serisi ve BMW 1 Serisi ve Volvo V40 gibi modeller ile rekabet edecek.

FİYAT BİLGİSİ

Türkiye’de Audi A3 modeli şuan 214 bin TL’ den başlayan fiyatlar ile alıcı buluyor.1.0 litrelik ünitenin 3 farklı versiyonu bulunuyor.

1.6 dizel ünite ise 246 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.