2019-2020 Jeep Renegade Hibrit Özellikleri Açıklandı

Jeep, Cenevre Fuarı'nda hibrit Renegade ve Compass modellerini tanıttı.
06-03-2019 10:38 - 17761 Okundu

Jeep, Cenevre Fuarı'nda yeni modellerinin örtüsünü kaldırdı.Tasarım olarak aynı kalan modeller, artık hibrit motor seçeneği ile de satın alınabilecekler. 

Jeep Renegade Hibrit ve Compass hibrit, kaputlarının altında 1.3 litrelik benzinli motorun yanında bir de elektrikli motorlara sahipler. Benzinli motor, gücü ön tekerleklere iletirken, elektrikli motor da gücü arka tekerleklere iletiyor.Böylece hibrit araçlar dört tekerlekten çekiş sistemi ile de donatılmış oldu.

190 ve 240 hp gücünde iki farklı seçenekler bizleri bekliyor. Her iki model de 0-100 km/s hıza 7 saniyede ulaşabiliyorlar. 

Elektrikli motor devreye alındığında 50 km' ye kadar 0 emisyonlu sürüş elde edilebiliyor. Yine elektrikli modda 130 km/s hıza kadar sürat yapılabiliyor.Ancak ne kadar süratli kullanılırsa, aracın bataryası da buna bağlı olarak daha çabuk bitiyor.

Hibrit araçların bilgi-eğlence ekranları ve dijital gsöterge panelleri de yenilendi. Elektrikli mod için yeni göstergeler ekleyen Jeep, yakıt verimliliğin artık daha iyi olduğunu da belirtiyor.