2019 Audi A1 Böyle Gözükebilir

Audi' nin en küçük modeli A1' in yeni kasası için tahmini bir tasarım yayınlandı.
12-05-2018 23:44 - 14160 Okundu

Daha önce testler sırasında birçok defa görüntülenen Yeni A1 için tahmini tasarım çizimleri yayınlanmaya başladı.

İkinci nesli ile yollara çıkacak olan Audi A1, talep azlığından dolayı artık 3 kapılı olarak üretilmeyecek. Geçtiğimiz yıl sadece 19 bin adet 3 kapılı A1 satıldığından dolayı bu kararı alan Volkswagen Grouop, VW Polo ve Seat Ibiza' nın da 3 kapılı versiyonlarını iptal etmişti.

Önceki nesle kıyasla, ikinci nesil Audi A1 (kod adı: Audi AU270) daha keskin ve olgun görünecek. Kama şeklindeki farlar, daha geniş Tek çerçeveli ızgara, dikey hava girişleri, yeni alaşım jantlar ve daha şık  stop lambaları, beklenen değişiklikler arasında.

Selefine göre daha büyük olacak olan Yeni A1, A3 modelinden bildiğimiz gösterge panelini alacak.Ayrıca kablosuz şarj, dokunmatik ekranlı eğlence sistemi dahil olmak üzere birçok son teknolojiyle zenginleştirilmiş bir kabine sahip olacak.

Tamamen yeni Audi A1, VW Polo ve Seat Ibiza modellerinde kullanılan MQB A0 platformu üzerinde geliştirildi.Motor seçenekleri arasında 1.0L TSI üç silindirli benzin, 1.5L TSI Evo dört silindirli benzin, 1.6L TDI dört silindirli dizel ve 2.0L dört silindirli dizel motorları sayılabilir.6 vitesli manuel ve 7 vitesli çift kavramalı otomatik, beklenen vites seçenekleri.

Audi A1, Ekim ayında 2018 Paris Motor Show'da tanıtılacak.