2019 Audi E-Tron Ağustos Ayında Yollara Çıkıyor

Audi, Ağustos ayında tanıtacağı yeni modeli 2019 E-Tron' un son testlerini gerçekleştiriyor.
16-05-2018 08:46 - 14767 Okundu

Elektrikli araçlar şuan için çok fazla menzil ve yüksek bir performans sunmuyor.Ancak Audi E-Tron modeli ile hem uzun bir menzil hem de yüksek bir performans sunmayı hedefliyor.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda konsept olarak tanıtılan E-Tron, R8 modelinin elektrikli versiyonundan sonra üreteceği ilk elektrikli model olacak.Bu nedenle oldukça fazla önem verilen yeni E-Tron, yeni elektrikli modeller için de önemli bir adım olacak.

Tasarım, Mart ayında tanıtılan konsept ile neredeyse aynı.Ancak farklı farlar ve üçgen hava girişleri ile aerodinamik ızgara yeni E-tron' un tasarım değişiklikleri arasında yer alacak.Tasarımın geri kalanı, klasik Audi suv modellerinde gördüğümüz çizgiler oluşacak.

MOTOR-PERFORMANS

Audi, yeni modelin motor özellikleri hakkında da birtakım açıklamalarda bulundu. Yeni model 400 km' den fazla menzil mesafesi sunacak. 95 kwh' lik lityum iyon piller ile bunu yapacak olan model,  yaklaşık 8.5 saatte şarj olabiliyor.

Yeni elektrikli motor 429 hp güç ve 800 nm tork üretebilecek.Dört tekerlekten çekiş sistemi sunan model maksimum 210 km/s hız yapabilecek ve 0-100 km/s hıza 4.6 saniyede ulaşabilecek.

Yeni E-Tron 30 Ağustos 2018' de örtüsünü kaldıracak.