2019 Mercedes Elektrikli B Serisi-EQB Fiyatı Açıklandı

Mercedes, yeni B serisinin testlerine devam ediyor.
30-09-2018 21:33 - 17871 Okundu

Elektrikli araç segmentine ağırlık veren Mercedes, en son EQC modelini tanıtmıştı. EQ ailesi ile sadece elektrikli ile çalışan model serisini oluşturan Mercedes, mevcut modellerinde de elektrikli motorlar kullanmaya başlıyor.Bu modellerden birisi de B serisi olacak. 

Casus kameralar tarafından görüntülenen yeni B serisi, yoğun kamuflajına rağmen bazı detayları belli olan EQB' nin tasarıma dair ipuçlar da bulunuyor.Mevcut B serisinin elektrikli versiyonu olan EQB, EVA II platformu üzerinde geliştiriliyor.Aynı platform EQA modelinde de kullanılacak.EQC ise bir önceki versiyon olan EVA I üzerinde yükselmişti.

Yeni EQB, GLB modeli ile benzer özellikler gösterecek. Ayrıca EQC modelinde gördüğümüz yeni ön ızgara ve arka tasarım EQB modelinde de kullanılıyor.Yeni modelin fiyatı ise 50 bin Euro olarak açıklandı.

MOTOR

Yeni modelde 2 farklı batarya seçeneği bulunacak.İlk batarya 60 kwh olacak, ikinci batarya ise 110 kwh olacak.Bu bataryalar sırasıyla 204 hp ve 340 hp gücünde olacaklar. Aracın minimum menzil değeri ise 400 km civarında olacak.