2019 Mercedes GLE Özellikleri Açıklandı, Fiyat Ne Olur

Mercedes’ in merakla beklenen suv modeli GLE sonunda örtüsünü kaldırdı.
12-09-2018 09:22 - 14350 Okundu

Mercedes, yeni tasarım ve teknolojiler ile tanıttığını modeli GLE’ nin neredeyse tüm detaylarını açıkladı. 2019 model yılı için üretilen 2019 Mercedes GLE, uzun bir tanıtım kampanyasının ardından resmi olarak kendini gösterdi.

İlk bakışta, selefi ile yeni GLE’ nin arasındaki farkları görmek mümkün.Mercedes, yeni GLE modelini tasarlarken, duygu ve zeka arasındaki uyumlu etkileşime önem verdiğini, yüksek teknoloji ve mükemmel işçilik  birleşimi kullandığını belirtiyor.

Yeni farlar ile gelen 2019 Mercedes GLE, yeniden tasarlanmış bir ızgara ve büyük hava girişleri ile donatıldı.18-22 inç arası jant seçeneklerine sahip olan model, arka bölümde de ince tasarımlı lambalara sahip.

KABİN

Mercedes, GLE’ nin iç mekanını güncelleme ve iyileştirme konusunda da oldukça yoğun çalıştı.Kabinde daha geniş bir ortam yaratmak için dingil mesafesini 80 mm genişleten Mercedes, 69 mm diz mesafesi sunuyor.Bagaj kapasitesi ise koltuklar dik durumda 825 litre, koltuklar indirildiğinde ise 2055 litre oluyor.

2019 Mercedes GLE de A Serisi gibi, iki büyük ekrana sahip. 12.3 inçlik ekran üzerinden MBUX bilgi eğlence sistemi kullanılabiliyor.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Altı silindirli 3.0 litrelik motora sahip olan 2019 Mercedes GLE, 450 4Matic versiyon adı altında satışa sunulacak.Bu motorla birlikte, çeşitli dizel ve hibrit motor seçenekleri de motor yelpazesindeki yerini alacak.

Beklediğimiz gibi, GLE 450 4MATIC, 3.0 litrelik ünite,  48 volt hibrit teknolojisi ile kombine ediliyor.Toplamda 367 hp güç çıkışı sağlanıyor. EQ Boost teknolojisi ile 22 hp daha fazla güç elde edilebiliyor.

Tüm 2019 GLE modellerinde 9G-TRONIC otomatik şanzıman kullanılacak. Bu, akslar arasında değişken bir tork aktarımına izin veriyor ve off-road yeteneğine de potizif etki ediyor.

Alman otomobil üreticisi yeni GLE'yi sürüş destek sistemlerinin en yeni nesliyle donattı. Bunlar arasında mesafe koruma sistemi, start-stop sistmei, aktif direksiyon sistemi, aktif mesafes asistanı, aktif fren desteği yer alıyor.

2019 Mercedes-Benz GLE ürün yelpazesi, ABD ve Avrupa'daki bayilere 2019'un başlarında gelecek. Yeni modeli fiyatları da sene sonuna doğru açıklanacak.Ancak tahminlerimize göre yeni GLE' nin fiyatı Türkiye'de 2 milyondan başlayacak.