2019 Renault Arkana Özellikleri Açıklandı, Fiyat Ne Olur

BMW X4 alamayanların tercihi olabilecek olan Renault Arkana, örtüsünü kaldırdı.
29-08-2018 08:53 - 14713 Okundu

Renault, 2019 yılında Arkana modeli ile yeni coupe suv üreten ilk markalardan birisi olacak. 2019 model yılı için yeni bir coupe suv modeli üretmeyen markalar, Renault’ nun bu hamlesi ile harekete geçebilirler.

Şimdilik konsept olarak üretilen Renault Arkana,  üretim versiyonunda da büyük ihtimalle aynı tasarım ve özellikler ile gelecek."Sedan zerafeti ve suv sağlamlığı" ile geliştirildiğini söyleyen Renault, bize göre güzel bir iş ortaya koymuş.

Konsept otomobil, C segmenti crossvoer segmeti için 2019'da Rusya pazarına girmesinin ardından küresel pazarlarda da satışa sunulacak.Ancak Renault, Arkana' nın Avrupa'da satışa çıkmayacağını belirtti.

Renault Arkana, 19 inçlik alaşım jantlar ile yollara tekerlek basacak.Modelin yüksekliği de oldukça fazla diyebiliriz.Geniş tekerlek kemerleri araca sağlamlık hissiyatı da vermiş. Bununla birlikte, yüksek bel çizgisi , eğimli coupé vari tavan çizgisi, yanlardaki krom detaylar ve panoramik cam tavan da dahil olmak üzere oldukça zarif bir tasarım elde edilmiş.

Yandan bakıldığında, bir coupe crossover'dan daha çok yükseltilmiş bir sedan gibi görünüyor. Arkana ayrıca C şeklindeki farlar, arka lambaları birleştiren led şerit ve egzoz biçimi gibi özel Renault tasarım ipuçlarını da sahip.

Renault Arkana, 2019’da Rusya'da piyasaya sürülmesinin ardından Asya ve diğer bölgeler de dahil olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde üretilecek ve pazarlanacak.Ancak Avrupa’da satılması için şuan hiçbir planlama yapılmadı.

Dünya genelinde 2. en büyük pazarı olan Rusya’yı seçen Renault, bu ülkedeki otomotiv pazarının neredeyse üçte birine sahip.2022 yılına kadar ise Rusya’da en çok satan marka olmanın planları yapılıyor.

Yeni Arkana, Kaptur ile aynı fabrikada üretilecek.Motor seçenekleri ve teknik özellikleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.