2019 Yeni Mercedes GLE Tasarımı ve Özellikleri

Mercedes’ in yenilediği modeli GLE, kamuflajsız olarak kendini gösterdi.
31-08-2018 08:17 - 14086 Okundu

Daha önce de casus kameralar tarafından görüntülenen Mercedes GLE, bu sefer kamuflajsız olarak kameralar karşısında.2018 sonunda tanıtılacak olan yeni modelin motor seçenekleri henüz belli değil.Geçtiğimiz aylarda kabinini de gördüğümüz Mercedes GLE, dış tasarımında ilk defa bu kadar temiz bir şekilde görülüyor.

DIŞ TASARIM

Ön ve arka farlardaki kamuflajını koruyan Mercedes GLE, tampon üzerinde de farklı birtakım şekillere sahip.Ön tamponda çok radikal değişiklikler beklemesek de hafif kamuflaj nedeniyle tamponu tam olarak göremiyoruz.

Üretime hazır görünen Mercedes GLE, atletik ve fonksiyonel tasarımı ile dikkat çekiyor.Gövde olarak yüksek sürüş pozisyonu sunan model, kısa bir ön bölüme sahip.Böylece aracın arka bölümü daha sportif görünüyor diyebiliriz.Ön bölümdeki kamuflajı arka kısımda kullanmayan Mercedes, tampona, entegre egzoz çıkışları yerleştirmiş.Nedense logo üzerinde hala kamuflaj bulunuyor.

İÇ TASARIM

Daha önce elde edilen görüntülerde Mercedes GLE’ nin kabin kısmı görülüyordu.Fakat o fotoğraflardaki tasarım ile üretim versiyonundaki tasarımın aynı olmayacağını düşünüyoruz.Ancak yeni Mercedes GLE’de diğer yeni modellerdeki gibi büyük ekranlar görmeyi umuyoruz.Bu ekranlar, dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ile kombine edilecek.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da az çok hani motorların kullanılacağını tahmin edebiliyoruz.3.0 litrelik 6 silindirli ünite ve elektrikli bir ünite, motor seçenekleri arasında yer alacak.9 ileri otomatik vites ile kombine bu üniteler, dört tekerlekten çekiş sistemini de destekleyecekler.

Mercedes GLE, AMG versiyon ile de gelebilir.