2020 Ford Mach 1 Elektrikli SUV Özellikleri Ne Olur 2018-08-29

Ford, Mustang tabanlı yeni suv modeli için yol testlerine başladı.
29-08-2018 12:16 - 17600 Okundu

Ford, gerçek kimliğini gizlemek için oldukça yoğun bir kamuflaj kullandığı yeni crossover modelinin testlerine başladı.İlk defa görüntülenen 2020 Mach elektrikli SUV’a ilk bakışımız da böylece gerçekleşmiş oldu.

Ford, Mach 1'in üretileceğini ilk açıkladığında, yeni elektrikli SUV'un Mustang’ın DNA’sı ile benzerlik göstereceğini söylemişti.Bu açıklamanın ardından Ford' un C2 platformunu elektrikli otomobiller için güncellediği ve hatta Focus ile Escape modellerinde de bu platformun kullanılacağını öğrenmiştik.

Ford mühendisleri, aracın önemli tasarım özelliklerini gizlemek için yoğun bir kamuflaj kullanmışlar.Ancan yine de eğimli ön cam ve hafif eğimli tavan çizgisi gibi unsurlar kamuflaja rağmen görülebiliyor. 

Ön bölüm, keskin tasarım, açısal farlar ve bu farların altında yer alan ışıklandırma ile Mustang modeline göz kırpıyor.Bunun dışında, ön ızgara tasarımının neye benzeyeceğini söylemek gerçekten zor.Ancak agresif ve sportif görüneceğinden eminiz.

Aracın gerçek kimliğini gizlemeye çalışan Ford, arka kısımda "Sadece Dizel Yakıt" etiketi yapıştırmış.Ayrıca egzozlar da dikkat çekiyor.Eğer yakından bakarsanız, bu "egzozu" çevreleyen alanın kurum biriktirdiğini fark edebiliyorsunuz.Elektrikli olarak geleceği belirtilen yeni model Mach 1, şimdilik dikkatleri başka bir yöne çekmek istiyor gibi görünüyor.

Elektrikli motor özellikleri henüz bilinmese de tam şarj ile 480 km civarında bir yol gidebileceği tahmin ediliyor.Ford, Mach 1'in 2020'de piyasaya çıkacağını ancak önümüzdeki 1 sene içinde konsept halinde tanıtılacağını belirtiyor.