2020 Jaguar F-Type, BMW Motoru Kullanacak

Jaguar, yeni F-TYPE modeli için BMW ile çalışabilir.
11-10-2018 11:13 - 16486 Okundu

Jaguar tasarım direktörü Ian Callum, geçtiğimiz günlerde F-TYPE modeli için henüz yeni bir planları olmadığını söylemişti. Ancak Car Magazine’de  yeni Jaguar F-Type’ ın 2020 yılında gelebileceği yazıldı.

Yeni nesil Jaguar F-Type hakkında sayısız dedikodu olsa da, yayın, modelin Jaguar’ ın planlamalarında ön sırada olduğunu belirtiyor.Raporlar, yeni modelin ortada konumlandırılmış bir motora sahip olacağını gösteriyor.Ancak Var Magazine, bunun tamamen farklı bir model olacağını söylüyor.

Ne olursa olsun, yayın, 2020 F-TYPE’ ın yeni bir alüminyum platform üzerinde geliştireceğini belirtiyor.Ayrıntılar sınırlıdır, ancak platform mevcut modelde kullanılandan daha hafif olabilir.

Bu ağırlık tasarrufu, 2020 F-Type’ ın selefine göre daha büyük olacağı için oldukça etkileyici olabilir.Hiçbir şey resmi değildir, ancak dergi, yeni nesil F-TYPE’ ın Porsche 911 ile rekabet edeceği için 2+2 olarak gelebileceğini söylüyor.

MOTOR SEÇENEĞİ

Belki de haberimizin en çarpıcı noktası burası olacak. BMW’den alınacak olan çift turbo 4.4 litrelik V8 ünitenin yeni modelde kullanılması.Raporlara göre 5.0 litrelik motor yerine artık 4.4 litrelik ünite kullanılacak.

Bahsedilen motorun, diğer Jaguar Land Rover modellerinde de kullanılması bekleniyor.Hangi modellerde kullanılacağı henüz bilinmiyor ancak tahminlere göre Range Rover, Range Rover Sport ve Jaguar XJ modellerinde bu motor seçeneği yer alacak.