2021 Nissan Z' nin İlk Görseli Geldi

Yayınlanan video aracın ne kadar sportif olacağını kanıtlıyor.
28-05-2020 13:05 - 13351 Okundu

Nissan, merakla beklenen 2021 Z için geri sayıma başladı. Yayınladığı yeni video ile araca olan ilgiyi daha da arttıran Japon marka,  bu modelinde 370Z'ye göre daha temiz çizgilere yer vermiş. LED çift farlar, ön ızgarada oldukça farklı duruyor. Nissan belli ki bu modelinde V-Motion ızgara tasarımından vazgeçmiş.

Tavan çizgisi ise diğer Z modellerinde olduğu gibi arkaya doğru eğimli. Arka uç ise 370Z'ye kıyasla da az yuvarlak. Bu modelin 370Z modelinde de kullanılan platform üzerinde geliştirildiğini belirtelim.

Bunun dışında Nissan, yeni spor otomobili hakkında çok fazla bilgi yayınlamadı. Tahminlerimize göre yeni model, 3.0 litrelik V6 ünite ile gelecek ve yaklaşık 400 hp gücünde olacak. Ayrıca bazı rakiplerinin aksine, Nissan'ın hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleri sunması bekleniyor.

Nissan, yeni stratejisinin bir parçası olarak önümüzdeki 18 ay içinde 12 yeni model tanıtacağını duyurdu. Bunlar arasında Ariya elektrikli SUV, Armada, Frontier, Pathfinder, Terra, Rogue, Qashqai ve tabii ki yeni Z de yer alacak.