2023 Mitsubishi Colt 8 Haziran'da Tanıtılacak

Otomobil üreticisi, Almanya'daki web sitesinde Colt'un başka bir teaser'ını yayınladı ve bagaj kapağının bir bölümünü ve lansman tarihi için geri sayımı ortaya çıkardı.
07-04-2023 08:00 - 22002 Okundu

Mitsubishi, Colt isim plakası ile B segmentine tekrar dönmeye hazırlanıyor. Yeni model 8 Haziran'da piyasaya sürülecek ve yakında makyajlanacak Renault Clio'nun hibrit motor seçeneğiyle  ile gelecek.

Mitsubishi Colt, gövde panellerinin çoğunu Renault Clio'nun güncellenmiş versiyonuyla paylaşıyor. İkisi arasındaki farkların, aynı CMF-B mimarisini paylaşan Renault Captur ve Mitsubishi ASX için kullanılan stratejiye benzer şekilde ızgara ve Mitsubishi amblemleriyle sınırlı olması bekleniyor.

Mitsubishi, yaklaşmakta olan Colt'un kendi kendini şarj eden bir hibrit sistem de dahil olmak üzere birden fazla motor seçeneğine sahip olacağını onayladı. Bunlar, Renault Clio'nun sunduğu seçeneklerle aynı olan 90 hp (67 kW / 91 PS) turboşarjlı 1.0 litre benzinli ve 143 hp (107 kW / 145 PS) 1.6 litrelik hibrit motoru içerebilir.

Yeni Mitsubishi Colt, 2023 sonbaharında Avrupa pazarına girecek ve Türkiye'deki Bursa fabrikasında Renault Clio ile birlikte üretilecek. Yarı kompakt hatchback, Peugeot 208, VW Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza, Toyota Yaris gibi rakipleriyle rekabet edecek.